aA aA

Voorschool 't Hummeltjesheem

  • zelfstandigheid stimuleren
  • mooie locatie
  • grote buitenspeelplaats

Voorschool 't Hummeltjesheem is gevestigd aan de Exloërkijl Zuid in 2e Exloërmond, aan de rand van een prachtig bos. We hebben hier de beschikking over een mooie groepsruimte en een grote buitenspeelplaats. 

De groep
De voorschool bestaat uit maximaal 14 peuters. De peuters worden begeleid door twee vaste pedagogisch medewerkers en een vrijwilliger.

Een dag op de voorschool
De peuters komen bij ons om het voorschoolse te proeven. Om 8.10 komen de kinderen binnen en ligt er materiaal klaar waar ze mee kunnen spelen. Natuurlijk zijn ouders ook van harte welkom om even te spelen of een praatje te maken met de juf. Om half negen gaan we aan tafel en starten we de dag met namen lezen en het doornemen van de dagritmekaarten. De peuters weten zo wat er de dag komen gaat. De peuters gaan spelen, samen eten en drinken, knutselen, zingen, dansen, buiten spelen en bewegingsactiviteiten doen. We lezen de peuters voor, laten ze spelen met sensomotorisch materiaal (klei, droge rijst, scheerschuim etc.) en doen activiteiten of spelletjes passend bij het thema.

Puk en Ko
De activiteiten die we de kinderen aanbieden horen bij de methode Puk en Ko. Wij werken ongeveer zes weken aan een Puk thema. Daarnaast hebben we ook de algemene thema’s zoals: sinterklaas, kerst, enz. en eventueel een thema gezamenlijk met de basisschool.

Boekenpret
Op dinsdagmiddag mogen de peuters een boekje uitzoeken en meenemen naar huis. De peuters hebben een eigen boekentas.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

Impressie van onze locatie:

Onze locatie


Exloërkijl Zuid 38
9571 AC 2e Exloërmond
06 - 364 408 92
e-mail
LRK: 227043091
GGD Inspectierapport
Inschrijven

Openingstijden

Rood

maandagochtend:
08.10 - 11.45 uur

dinsdagmiddag:
12.10 - 15.00 uur

donderdagochtend:
08.10 - 11.45 uur