aA aA

Voorschool De Dordtse Til

  • open en toegankelijk
  • ruime buitenspeelplaats
  • samenwerking met school

Voorschool De Dordtse Til is gevestigd in basisschool OBS De Dordtse Til in Nieuw-Dordrecht. Hier hebben we de beschikking over een grote groepsruimte met directe toegang tot buiten. De buitenruimte is ruim, met gras, tegels en een zandbak omgeven door rubberen tegels. Over de zandbak kan een zonnedoek geplaatst worden.

De groep
We hebben één groep met maximaal 16 peuters. De groep wordt begeleid door twee vaste pedagogisch medewerkers.

Een dag op de voorschool
Om 08.15 uur komen de peuters binnen en kunnen ze lekker gaan spelen. Om 9.00 gaan we in de kring en het hulpje mag dan naast de juf zitten. We lezen de namen voor, kijken naar de dagkalender en naar wat we gaan doen. Ook doen we leuke spelletjes in de kring of we lezen een boekje. Na de kring gaan de peuters weer lekker spelen. Vaak is er dan tijd voor knutselen, voorlezen en andere leuke dingen.

Rond 10.15/10.30 uur gaan we weer in de kring. Het hulpje mag de tassen uitdelen en tellen. Als dit gedaan is zingen we een liedje en kunnen ze lekker gaan eten en drinken. Na het eten en drinken gaan we buitenspelen. We kunnen dan kiezen uit de zandbak, fietsen en/of auto’s of gewoon lekker rennen/spelen op het gras.

Uk en Puk
Gedurende het jaar werken we met thema’s volgens de Uk en Puk methode. We hebben een jaarplanning met daarin alle thema’s en programma’s die we in een schooljaar doen. Zo bereiden we de peuters spelenderwijs voor op de basisschool.

Sfeer
We proberen een veilige, warme sfeer te creëren, zodat alle peuters zich gehoord en gezien voelen. Iedere peuter kan en mag bij ons zijn zoals hij/zij is en krijgt de ruimte zich te ontwikkelen.

“We werken veel met thema’s. Peuters worden spelenderwijs voorbereid op school. Bij voorschool De Dordtse Til kunnen kinderen spelenderwijs leren en ontdekken” 

Impressie van onze locatie:

Onze locatie


Walevest 10
7885 AK Nieuw-Dordrecht
06 - 362 898 54
e-mail
LRK: 321234741
GGD Inspectierapport
Inschrijven

Openingstijden

rood

maandag:
08.25 -13.45 uur

dinsdag:
08.25 -13.45 uur

donderdag:
08.25 -13.45 uur


Stichting Peuterwerk is onderdeel van Tintengroep