aA aA

Voorschool Ekkelhof

  • kleinschalig
  • knusse ruimte
  • warm contact met basisschool

Voorschool Ekkelhof is gevestigd in basisschool O.B.S. Ekkelhof. Hier beschikken wij over een lokaal in de school en een mooie buitenruimte.

De groep
De groep bestaat uit maximaal 15 peuters in de leeftijd van 2 jaar en 3 maanden tot 4 jaar. De groep heeft vaste dagdelen en twee vaste pedagogisch medewerkers.

Uk & Puk
Op voorschool Ekkelhof werken we Uk & Puk. We werken met thema’s zoals: welkom Puk, knuffels, ik en mijn familie, dit ben ik, wat heb jij aan vandaag, eetsmakelijk maar ook seizoensgebonden thema’s: Hatsjoe (winter), oef wat warm (zomer) reuzen en kabouters/regen (Herfst). 
Deze thema’s zijn afgeleid uit het VVE-programma Uk & Puk. Samen met onze pop Puk behandelen we de verschillende thema’s gerelateerd aan wat een peuter meemaakt en spelen wij hier op in. Bij elk thema komen nieuwe onderwerpen, nieuwe woorden en nieuwe activiteiten aan bod. Hierdoor zal een peuter zich altijd blijven ontwikkelen. In ons lokaal hangen ook Puk dagritme kaarten, waarop de activiteiten van de dag worden aangegeven. Hierdoor weet elke peuter wat hij/zij kan verwachten op die dag en is er structuur binnen de groep.

Korte lijnen
Doordat we in de school zitten zijn onze lijnen naar de basisschool kort en wordt het contact goed onderhouden. Ook voor onze peuters is dit een groot voordeel! Ze zijn bekend met de locatie, zien de kleuterjuffen en dat maakt de overgang naar de basisschool bij 4 jaar gemakkelijker.

Veilige omgeving
Wij bieden iedere peuter een veilige omgeving, waarin het kind zich kan ontwikkelen op zijn of haar tempo. Streven naar het bewust worden van eigen kunnen en denken, want iedere peuter mag er zijn en trots zijn op zichzelf!

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze voorschool! 

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Rood

dinsdagochtend:
08.30 - 11.45 uur

woensdagochtend:
08.30 - 12.00 uur

vrijdagochtend:
08.30 - 11.45 uur