aA aA

Voorschool Delftlanden

  • kleinschalig
  • landelijke omgeving
  • samenwerking met twee scholen

Voorschool Delftlanden is gevestigd in de wijk De Delftlanden waar ze samen met de OBS De Delftlanden, CB Het Talent en de kinderopvang het gebouw delen. De school ligt midden in het groen tegen de landerijen aan in de jongste nog in ontwikkeling zijnde wijk van Emmen.

De groep
Momenteel hebben we twee groepen; groep groen met max. 14 kinderen en groep paars met max. 8 kinderen

De groepsruimte
We hebben de beschikking over één lokaal. Deze ligt aan het einde van de gang, waar de openbare basisschool ook zijn ruimten heeft. Als we buiten gaan spelen kunnen we gebruik maken van de binnentuin.

Thema's
We werken met het programma Uk en Puk, waaruit we gedurende het jaar diverse thema's behandelen. Ons jaarprogramma sluit de ene keer aan bij het Talent en de andere keer bij De Delftlanden.

Een dag op de voorschool
Als de kinderen binnenkomen mogen ze activiteit doen die is klaargelegd. Als alle kinderen er zijn mogen ze ook nog even vrij spelen alvorens we starten in de kring. In de kring heten we iedereen welkom. We lezen een verhaal of praten over een onderwerp die te maken heeft met het thema waar we op dat moment mee werken. Soms leren we een nieuw liedje of we doen een spel. Ook wordt in de kring verteld wat de activiteit is die we gaan doen. Vaak is dit een knutselactiviteit. Als het kan doen we dit gezellig met zijn allen maar soms doen we de activiteit in kleine groepjes. Daarna gaan we opruimen en aan tafel, de tasjes worden gedeeld en uitgepakt. Na het eet smakelijk ritueel mogen de bakjes en de bekers open en gaan we lekker eten. Als iedereen klaar is en alles weer in de tassen zit, zingen we liedjes en poetsen we de tafel schoon. Daarna is het tijd om naar buiten te gaan spelen. De dag sluiten we altijd weer af in de kring. 

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen op onze voorschool. 

 

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Groen

dinsdagochtend:
08.15 -13.15 uur

donderdagochtend:
08.15 -13.15 uur


Paars

maandagochtend:
08.15-13.15 uur

woensdagochtend:
08.15 - 13.15 uur


Stichting Peuterwerk is onderdeel van Tintengroep