aA aA

Voorschool OBS Emmermeer

  • welzijn kind staat voorop
  • verschillende culturen
  • samen spelen en van elkaar leren

Voorschool OBS Emmermeer is gevestigd in de basischool Emmermeer, waar wij de beschikking hebben over één mooie groepsruimte.

De groep
De groep bestaat uit maximaal 16 peuters. Zij worden begeleid door twee vaste pedagogisch medewerkers en een vrijwilliger. 

Een dag op de voorschool
Er is eerst een inloop van 15 minuten. Ouders kunnen nog even met de kinderen spelen of een puzzel maken. De peuters mogen nog even doorspelen of we gaan een knutselactiviteit met ze doen. Vervolgens gaan we in de kring lezen waar we de namen lezen en vertellen wie het hulpje van de dag mag zijn. We zingen goedemorgen en hebben het over het thema wat er op dat moment  is. We spelen een spelletje of zingen liedjes.
Hierna gaan we lekker eten en drinken. In de ochtend eten we fruit, in de middaf een broodje. Als het mooi weer is spelen we buiten of maken we een wandeling. BIj slecht weer blijven we lekker binnenspelen. We sluiten de dag af in de kring, doen nog een spelletje of lezen een verhaaltje voor en zingen we het liedje: dag, dag allemaal. 

Thema's
Op onze voorschool werken we veel met thema’s. We knutselen, zingen liedjes, lezen verhaaltjes en doen spelletjes in het thema.

Samenwerking
We hebben een fijne samenwerking met de school. Veel thema's stemmen we op elkaar af. 

Spelenderwijs
We willen graag dat de kinderen met veel plezier naar de voorschool komen en zich op hun gemak voelen. Voorop staat dat de kinderen spelenderwijs leren. Maar we zijn ook flexibel bijv. als de kinderen iets bijzonders hebben meegemaakt. Dan mogen ze daarover vertellen en passen we ons programma van de dag daarop aan. 

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Rood

dinsdagmiddag:
12.15 - 14.45 uur

woensdagochtend:
08.15 - 12.00 uur

donderdagochtend:
08.15 - 12.00 uur