aA aA

Voorschool OBS Emmermeer

  • welzijn kind staat voorop
  • verschillende culturen
  • samen spelen en van elkaar leren

Voorschool OBS Emmermeer is gevestigd in basisschool Emmermeer. Hier maken wij gebruik van een mooie groepsruimte.

De groep
De groep bestaat uit maximaal 16 peuters. Zij worden begeleid door één vaste pedagogisch medewerker. 

Een dag op de voorschool
We beginnen de dag met een inloop van 15 minuten. Ouders kunnen nog even met de kinderen spelen. Vervolgens gaan we in de kring zitten, waar we de namen lezen en het hulpje van de dag kiezen. We zingen ‘goedemorgen’ en hebben het over het thema waar we op dat moment mee bezig zijn. De peuters spelen een spelletje of zingen liedjes. Daarna mogen ze vrij spelen en gaan we knutselen. Na de speelochtend gaan we lekker eten en drinken. Bij mooi weer gaan we buitenspelen, bij slecht weer blijven we lekker binnenspelen.

We sluiten de dag af in de kring, we doen hier nog een spelletje of lezen een verhaaltje voor. Als afsluiting zingen we het liedje: ‘dag, dag allemaal’. 

Thema's
Op onze voorschool werken we veel met thema’s. We knutselen, zingen liedjes, lezen verhaaltjes en doen spelletjes wat te maken heeft met het thema.

Samenwerking
We hebben een fijne samenwerking met de school. Veel thema's stemmen we op elkaar af. 

Spelenderwijs
We willen graag dat de kinderen met veel plezier naar de voorschool komen en zich op hun gemak voelen. Voorop staat dat de kinderen spelenderwijs leren. Maar we zijn ook flexibel, bijvoorbeeld als de kinderen iets bijzonders hebben meegemaakt. Dan mogen ze daarover vertellen en passen we ons programma van de dag daarop aan. 

Kom vooral een kijkje nemen op onze voorschool!

 

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Rood

maandag:
08.30 - 13.50 uur

woensdag:
08.30 - 13.50 uur

donderdag:
08.30 - 13.50 uur


Stichting Peuterwerk is onderdeel van Tintengroep