aA aA

Voorschool Groen van Prinsterer

  • VVE
  • goede samenwerking met de school
  • mooie locatie

Voorschool Groen van Prinsterer is gevestigd in de basisschool Groen van Prinsterer in Emmermeer. Hier hebben we de beschikking over een ruim lokaal. Buiten hebben we een afgesloten speelplaats voor de peuters waar ze kunnen fietsen en in de zandbak kunnen spelen. 

De groep
We hebben één groep voor maximaal 16 peuters. De groep wordt begeleid door twee vaste pedagogisch medewerkers.

Een dag op de voorschool
We starten de dag in de kring, zingen een liedje, lezen de namen en wijzen het hulpje van de dag aan. Passend bij het thema wat we hebben zingen we nog een liedje, lezen we voor en doen we een spel of dans. Dan stoppen we met de kring en vertellen we de kinderen wat we verder gaan doen. 

De kinderen kiezen in welke hoek ze willen spelen, daarna doen we een gezamenlijke knutselactiviteit. Na het knutselen gaan we fruit eten en vervolgens is het tijd om buiten te spelen. We sluiten de dag altijd af in de kring met een vast liedje.  

Dagritmekaarten
We werken met dagritmekaartjen die het hulpje mag omdraaien als we klaar zijn met een onderdeel. Zo is het voor de kinderen zichtbaar wat er nog gaat komen en wanneer.

Kind staat centraal 
Op de voorschool staat het kind centraal. We zijn flexibel en maken altijd tijd als een kind iets wil vertellen of wil laten zien.

VVE
Iedere maand hebben we een nieuw VVE thema. We richten de ontdektafel in en veranderen de groep.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Wilt u een rondleiding neem dan even contact met onze voorschool op voor een afspraak. 

 

Impressie van onze locatie:

Onze locatie


Dr. H. Blinkstraat 5
7815 VH Emmen
06 - 407 794 90
e-mail
LRK: 285611793
GGD Inspectierapport
Inschrijven

Openingstijden

Paars

dinsdag:
08.15 - 14.15 uur

woensdag:
08.15 - 14.15 uur

vrijdag:
08.15 - 12.15 uur


Stichting Peuterwerk is onderdeel van Tintengroep