aA aA

Voorschool Kristalla-Kubus

  • enthousiast team
  • IKC Emmerhout
  • samenwerking met OBS Kubus en CBS Kristalla

Voorschool Kristalla Kubus is gevesigd in het IKC in Emmerhout, waar ook de openbare basisschool De Kubus en de rk/pc Jenaplan basisschool Kristalla zijn gevestigd. De voorschool heeft in het IKC twee ruime groepsruimtes en een eigen buitenspeelplaats. Daarnaast maken we gebruik van het spel- en gymlokaal.

Groepen
Voorschool Kristalla-Kubus heeft vier groepen. De peuters komen op drie vaste dagdelen naar de voorschool, altijd in dezelfde groep met dezelfde pedagogisch medewerkers, aangevuld met een vrijwilliger of stagiaire. De groepen bestaan uit maximaal 16 peuters. De openingstijden van de groepen sluiten aan bij de schooltijden van beide scholen.  

VVE-locatie
Voorschool Kristalla-Kubus is een VVE locatie en we werken met de Uk & Puk methode en Spelend leren. Op de voorschool werken we met diverse thema’s aan de hand van het programma Puk. Dit programma bereidt de peuters op een leuke, speelse én leerzame manier voor op de basisschool. Dankzij de voorschool wordt de stap naar de basisschool voor kinderen nog gemakkelijker.

“Op voorschool Kristalla Kubus krijgen de peuters veel persoonlijke aandacht en leren ze spelenderwijs”

Samenwerking

We werken samen met beide basisscholen, de bibliotheek, de brede school, Yorneo en de jeugdverpleegkundige.Door de intensieve samenwerking met basisscholen Kristalla en Kubus wordt de overgang van peuter naar kleuter zo klein mogelijk gemaakt. Regelmatig worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd.

Inspirerende omgeving
Kinderen willen spelen, ontdekken en uitproberen. Daarvoor hebben ze een inspirerende omgeving nodig. Wij hebben daarom een natuurlijke groene speelplaats, deze daagt uit om te bewegen, het prikkelt kinderen in hun nieuwsgierigheid en daagt uit met rijke spelmaterialen.

Cultuureducatie
Cultuureducatie geeft kinderen de ruimte om te ontdekken wie ze zijn, in welke wereld zij leven, en welke talenten zij hebben om in die wereld iets waardevols toe te voegen. Daarom organiseren wij in samenwerking met andere gebruikers als de Brede school veel activiteiten, bijvoorbeel "Muziek op schoot" De peuters werken met Atelier Abel. 

Ook doen we mee met o.a. de Nationale Voorleesdagen, de Kinderboekenweek, Nationale modderdag en Pannenkoekendag

Creativiteitsontwikkeling
Onze voorschool doet mee met de pilot 'Begrijpen met je handen', creativiteitsontwikkeling van het jonge kind, door Alelier in een koffer.

Begrijpen met je handen laat de waarde zien van het krassen, smeren en eindeloos lijnen trekken dat kleine kinderen zo graag doen. Om creativiteit uit te lokken is het goed om het idee los te laten kinderen altijd iets te moeten leren. Kinderen zijn van nature onderzoekers en hebben allemaal eigen interesses. Als hun nieuwsgierigheid wordt gestimuleerd, kunnen ze in een flow komen. Dat betekent dat ze volledig opgaan in wat ze maken of onderzoeken. Deze hoge concentratie heeft effect op hun persoonlijke groei en ontwikkeling van de hersenen.

 Marion, pedagogisch medewerker
'Kinderen krijgen bij ons de mogelijkheid om volop te onderzoeken en te experimenteren, omdat ze daar veel van leren'

 

 

 

 

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Kubus rood

maandagochtend:
08.00 - 12.00 uur

dinsdagochtend:
08.00 - 12.00 uur

donderdagmiddag:
13.15 - 15.15 uur

vrijdagochtend:
08.00 - 14.00 uur


Kubus blauw

maandagmiddag:
12.15 - 15.15 uur

dinsdagmiddag:
12.15 - 15.15 uur

donderdagochtend:
08.00 - 13.00 uur

vrijdagochtend:
08.00 - 13.00 uur


Kubus groen

maandagmiddag:
12.15 - 15.15 uur

dinsdagmiddag:
12.15 - 15.15 uur

woensdagochtend:
08.00 - 13.00 uur

donderdagochtend:
08.00 - 13.00 uur


Kristalla oranje

maandag:
08.00 -12.15 uur

dinsdag:
08.00 - 12.15

woensdag:
08.00 - 14.00 uur

donderdag:
13.15 - 14.45 uur


Stichting Peuterwerk is onderdeel van Tintengroep