aA aA

Voorschool Sint Gerardus

  • lokaal naast groep 1/2
  • natuur
  • gezamenlijke activiteiten

Voorschool Sint Gerardus is gehuisvest in de katholieke school Sint Gerardus in Barger-Oosterveld. De voorschool zit aan de kerkkant van het schoolgebouw naast groep 1/2. We hebben onze eigen omheinde buitenruimte op het schoolplein van de kleuters. 

Groep
De voorschool heeft twee groepen, een halve groep (maximaal 8 peuters) en een hele groep (maximaal 14 peuters). De halve groep wordt begeleid door 1 gediplomeerd pedagogisch medewerker en voor de hele groep zijn er 2 gediplomeerde pedagogisch medewerkers. 

Uk & Puk
We zijn een VVE-locatie en werken met het programma van Uk en Puk. We werken gedurende het jaar met verschillende thema's wat gericht is op de belevingswereld van peuters met in de hoofdrol pop Puk. Op deze manier leren de kinderen spelenderwijs heel veel nieuwe woorden door middel van muziek, voorlezen, rollenspel en andere activiteiten.

Daarnaast zijn we ook met thema’s bezig die te maken hebben met bijvoorbeeld de seizoenen of feestdagen.

Een dagdeel op de voorschool
Na verwelkoming is er nog tijd om even vrij te spelen. Daarna gaan we in de kring om naar elkaars verhalen te luisteren en te zingen. We spelen verder of doen mee met een activiteit. Na het opruimen gaan we fruit eten en drinken we iets. Dit nemen de peuters zelf mee naar de voorschool. Na het eten en drinken is het tijd om naar buiten te gaan, spelen op het speelplein of naar het, op peuter loopafstand gelegen, bos, om te wandelen en te ontdekken. De dag wordt altijd afgesloten in de kring met bijvoorbeeld voorlezen of zingen.

Omgang met de peuters
Door op een pedagogische wijze met de kinderen om te gaan willen wij bereiken dat ze:

  • zich veilig voelen bij ons in de groep op school
  • zich kunnen ontwikkelen tot unieke eigen persoontjes
  • leren samen spelen, delen en zorgen voor elkaar
  • kennis nemen van andere waarden en normen die in onze maatschappij belangrijk zijn

Moeder van Milan 
“Ik vond het best spannend, die eerste dag van mijn zoontje. Maar al vroeg op de ochtend werden enkele foto’s verstuurd en zag ik hoe leuk hij aan het spelen was. Ik was direct gerustgesteld.”

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Groep Rood

maandagmiddag:
12.10 - 14.10 uur

dinsdagochtend:
08.10 - 12.10 uur

donderdagochtend:
08.10 - 12.10 uur


Groep Geel

maandagochtend:
08.10 - 11.50 uur

woensdagochtend:
8.10 - 12.45 uur

donderdagmiddag:
12.30 - 14.15 uur