aA aA

Voorschool De Zweng

  • kleinschalig
  • contact basisschool
  • veilige omgeving

Voorschool De Zweng is gevestigd in basisschool O.B.S. De Zweng. Hier hebben wij de beschikking over een lokaal en een mooie buitenruimte. 

Groep
De voorschool bestaat uit één groep en is geopend op maandagmiddag, dinsdagochtend en donderdagochtend. Doordat we in de school zitten zijn onze lijnen naar de basisschool kort en wordt het contact goed onderhouden. Ook voor onze peuters is dit een groot voordeel! Ze zijn bekend met de locatie, zien de kleuterjuffen en dat maakt de overgang naar de basisschool bij 4 jaar gemakkelijker.

Uk & Puk
Op voorschool De Zweng werken we met thema’s als: zomer; regen, reuzen en kabouters (herfst); hatsjoe (winter). Deze thema’s zijn afgeleid uit het VVE-programma Uk & Puk. Samen met onze pop Puk behandelen we de verschillende thema’s gerelateerd aan wat een peuter meemaakt en spelen hier op in. Bij elk thema komen nieuwe onderwerpen, nieuwe woorden en nieuwe activiteiten aan bod. Hierdoor zal een peuter zich altijd blijven ontwikkelen. In ons lokaal hangen ook Puk dagritme kaarten, waarop de activiteiten van de dag worden aangegeven. Hierdoor weet elke peuter wat hij/zij kan verwachten op die dag en is er structuur binnen de groep.

Veilige omgeving
Wij bieden iedere peuter een veilige omgeving, waarin het kind zich kan ontwikkelen op zijn of haar tempo. Streven naar het bewust worden van eigen kunnen en denken, want iedere peuter mag er zijn en trots zijn op zichzelf!

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Groen

maandagmiddag:
13.00 - 15.30 uur

dinsdagochtend:
08.15 - 12.00 uur

donderdagochtend:
08.15 - 12.00 uur