aA aA

Peuteropvang Wip-Wap

  • Wip-Wap straalt rust uit
  • betrokkenheid
  • samenwerking

Peuteropvang Wip Wap is gevestigd in de Zuiderbasisschool in Giethoorn. We hebben hier de beschikking over een ruim lokaal waar peuters naar hartelust kunnen spelen en leren.  Doordat we binnen de muren van de Zuiderbasisschool zitten, zijn er korte lijnen wat betreft de doorgaande lijn. Dit is voor de peuter, leerkracht en leidsters een groot voordeel.

Dagindeling
Bij binnenkomst wensen we elkaar een goedemorgen. Ouders hebben gelegenheid om vragen te stellen of bijzonderheden door te geven aan de leidsters. We zingen 'goedemorgen allemaal' en gaan met zijn allen in de kring. We kijken of iedereen er is en het hulpje van de dag wordt gekozen. Kinderen morgen wat vertellen en er worden liedjes gezongen, tevens is er tijd voor groepsexploratie.

Dan mogen de kinderen vrij spelen, met individueel gerichte aandacht van de pedagogisch medewerker of doen we een activiteit zoals: boekje lezen, puzzel maken of tekenen. Wie niet wil hoeft niet mee te doen, wel wordt een kind gestimuleerd om te komen kijken. Ook lezen we de peuters individueel voor.

Voordat we gaan eten worden eerst een aantal (vaste) liedjes en opzegversjes gezongen. Met het liedje 'smakelijk eten, smakelijk drinken' worden de bakjes met eten uitgedeeld door het hulpje en mag iedereen gaan eten. Als dit op is worden de bekers  uitgedeeld. 

Na het eten zal er per dagdeel steeds een wisselende activiteit worden aangeboden. De ene keer kan dat kleien zijn, een andere keer knutselen, bewegen, muziek en dans. Bij mooi weer zullen wij ook veel buiten te vinden zijn. 

Thema's
Bij elk nieuw thema krijgt de ouder digitaal een themabrief toegestuurd, waarin o.a. liedjes, boekjes en ideetjes staan die ouders met hun kinderen kunnen doen. In samenwerking met de basisscholen (groep 1) worden thema’s op elkaar afgestemd. 

Samenwerking
Doordat we binnen de muren van de Zuiderbasisschool  zitten zijn er korte lijnen wat betreft de doorgaande lijn. Twee keer per jaar hebben we peuter/kleuteroverleg met de basisschool en kinderopvang.               

Ontdekkingsreis
Het is belangrijk voor peuters om op een veilige, ongedwongen manier te kunnen spelen, ontwikkelen en communiceren. Wij als pedagogisch medewerkers begeleiden op professionele wijze deze ontdekkingsreis van de peuter. In ons pedagogisch beleid staat beschreven hoe we dat doen. Het bevat onder meer afspraken over hoe we te werk gaan, hoe we kwaliteit en veiligheid waarborgen en waar we voor staan.

Pedagogisch medewerker en peuter uitspraken:

Ik weet niet of het me lukt, maar ik denk dat ik het kan (uitspraak die we als pedagogisch medewerker en peuters vaak gebruiken)

Even stilstaan is soms al een vooruitgang

Mijn talenten willen nog wel eens verstoppertje spelen

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Rood

maandagochtend:
08.15 - 12.00 uur

woensdagochtend:
08.15 - 12.00 uur


Groen (VVE-groep en 3 jarigen)

donderdagochtend:
08.15 -12.00 uur