't Hummeltje

• goede samenwerking met basisschool
  • ruim lokaal
  • veel activiteiten

Peuteropvang ‘t Hummeltje is gevestigd in Nieuwolda, tegenover openbare basisschool Letterwies. Wij beschikken over een ruim lokaal waar we gedurende de week drie peutergroepen hebben. Voor iedere groep is plaats voor maximaal 8 kinderen. Wij werken met twee vaste pedagogisch medewerkers en op sommige dagdelen is ook een vaste vrijwilligster aanwezig.

Hoe ziet onze dag eruit?

Ochtend :
8.30       De kinderen komen binnen, voor ouders is er gelegenheid om even te spelen met hun kind (spelinloop) en om eventuele bijzonderheden door te geven aan de pedagogisch medewerkers
9:10       In de kring: Welkomliedje, wie zijn er allemaal? Thema onderdeel: wat gaan we vandaag doen?
9:30       Vrij spelen, knutselen
10.30     Samen opruimen en eten
11:00     Buiten spelen (afhankelijk van het weer en programma)
11.20     Afsluiten in de kring
11:30     De kinderen worden opgehaald,  uitwisselen van eventuele bijzonderheden

Middag:
13:00    De kinderen komen binnen, spelinloop, eventuele bijzonderheden doorgeven
13:30    In de kring; Welkomliedje, wie zijn er allemaal, themaonderdeel, wat gaan we vandaag doen?
13.45    Vrij spelen en eventueel knutselen
14:50    Afsluiten in de kring
15:00    De kinderen worden op gehaald, uitwisselen van eventuele bijzonderheden

Buiten

Wij gaan veel met de kinderen naar buiten. We hebben een mooi speelplein met een grote zandbak, een leuk speelhuisje en een grote glijbaan. Ook gaan we af en toe wandelen met onze eigen bolderkar. Dichtbij ‘t Hummeltje is een bos waar wij graag heen gaan om dingen te ontdekken.

Activiteiten

Een keer per maand kunnen we gebruik maken van de gymzaal. Deze is gelegen achter de peuteropvang. Een uurtje bewegen met iedere keer een ander uitdagend programma.

Daarnaast gaan we ook maandelijks naar het dichtbij gelegen verpleegcentrum “Hamrik”. Hier worden de kinderen en de ouderen samen voorgelezen door een medewerker van de bibliotheek en zingen we samen liedjes. Kortom, een gezellige ochtend voor jong en oud.

Hoe werken wij?

We werken met het VVE-programma Piramide. Daarbij bieden we een twee wekelijks thema aan, dat we stapsgewijs introduceren. De thema’s zijn gebaseerd op de jaargetijden, feestdagen zoals kerst, sinterklaas enz, maar ook onderwerpen als wonen, verkeer, mensen en kunst komen aan bod. Dit op een manier die jonge kinderen aanspreekt; spelend leren!

We hebben een goede samenwerking met openbare basisschool Letterwies. Het gehele jaar door organiseren we gezamenlijke activiteiten met groep 1 en 2. Ook bij de overdracht van peuteropvang naar basisschool werken wij intensief samen.

Extra dagdeel

De reguliere kinderen komen 2 dagdelen. De kinderen met VVE-indicatie en de kinderopvangkinderen kunnen ervoor kiezen om 4 dagdelen te komen.

Meidoornstraat 113
9944 AR Nieuwolda
LRK: 146471908

Groep Rood (vanaf 1 januari 2020)