aA aA

Voorschool De Linderakkers

  • kleinschalig
  • stimuleren zelfstandigheid
  • samen leren en ontdekken

Voorschool De Linderakkers is gevestigd in OBS De Linderakkers in Valthe. In de school hebben we de beschikking over een ruim lokaal.

De groep
De groep bestaat uit maximaal 16 peuters in de leeftijd van 2 jaar en 3 maanden tot 4 jaar en wordt begeleid door twee vaste pedagogisch medewerkers.

Een dag op de voorschool
We beginnen met vrij spelen. Vervolgens gaan we in de kring waar we elkaar goede middag of morgen wensen. We lezen de namen en een boekje, zingen een liedje of doen een spelletje passen bij het thema. Daarna hebben we meestal een knutselactiviteit. Na het knutselen ruimen we alles op en gaan we aan tafel om fruit te eten en te drinken. Zijn we klaar met eten en drinken dan poetsen we de tafel en zingen we liedjes die de kinderen zelf uit mogen kiezen.

Dan gaan we bij mooi weer naar buiten, spelen met de fietsjes, scheppen en emmertjes. Bij slecht weer gaan we naar het speellokaal. De dag sluiten we af in de kring. 

Uk en Puk
Op de voorschool werken wij met het VVE-programma Uk en Puk. We werken met verschillende thema's. Deze thema's proberen we zoveel mogelijk aan te laten sluiten bij de thema's van groep 1 van basisschool. 

Samenwerking met de school
De peuters spelen regelmatig met de kleuters van groep 1/2 in het speellokaal of op het speelplein. Bepaalde activiteiten doen we gezamenlijk zoals het kerstdiner of samen met groep 1 t/m 4 een lied zingen voor ouders.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Oranje

dinsdagmiddag:
13.00 - 15.30 uur

donderdagochtend:
08.15 -12.00 uur

vrijdagochtend:
08.15 - 12.00 uur