aA aA

Voorschool In de Manne

  • voorschool
  • Startblokken
  • Reggio Emilia

Voorschool In de Manne is gevestigd in de Jenaplanschool In de Manne. In de school hebben we een mooie, gezellige groepsruimte. We maken ook gebruik van het gymlokaal en het schoolplein van de school.

De groep
We hebben twee groepen die elk uit 13 peuters bestaat. De peuters komen 10 uur per week verspreid over drie dagdelen. De peuters worden begeleid door twee vaste pedagogisch medewerkers en een vrijwilliger en/of stagiaire. 

Dagritme
Het dagritme op onze voorschool ligt alleen in de grote lijnen vast; een begin in de kring, een eetmoment en het buitenspeeluurtje. We werken met het VVE-programma Startblokken waarin alle pedagogisch medewerkers zijn gecertificeerd.

Werken met thema's
Iedere zes weken hebben we een nieuw thema. Dit kan bijvoorbeeld de jaargetijden zijn, maar we kijken ook wat er leeft bij de peuters, wat ze leuk vinden om meer over te weten te komen. In de kring gaan we in gesprek over het thema, lezen we voor en laten we dingen zien. Ook bouwen we een themahoek.

Reggio Emilia
Verder laten we ons inspireren door Reggio Emilia, een manier van werken waarbij de creativiteit van het kind wordt gestimuleerd. De peuter gaat zelf op ontdekking uit met gebruik van verschillende materialen. Er zijn geen vaste werkjes. Vaak zal een kind bezig zijn met manipuleren, voelen en ervaren en is er vaak geen eindproduct. We werken veel met natuurlijke materialen. Ook hebben we een schilderhoek, met een atelierwand waar de kinderen staand kunnen schilderen.

Een dag op de voorschool 
We ontdekken via vrij spel, creatief bezig zijn met allerlei materiaal, boeken en kringgesprekjes en natuurlijk allerlei vormen van rollenspel wie we zijn en wat we al kunnen of willen leren. We doen veel aan bewegen in het gymlokaal, maar vooral ook buiten. 

Samen
We spelen regelmatig gezamenlijk op het schoolplein. Zo raken de peuters al gewend aan de kleutergroep. Hoe leuk het is om anderen te leren kennen en uitgenodigd te worden om achterop een fietsje te gaan zitten en door een kleuter rond gereden te worden.      

Doorgaande lijn
Doordat we in de basisschool zitten hebben we korte lijnen met de juffen en meesters. We hebben regelmatig gezamenlijke activiteiten zoals de weekopening, paasbrunch of een speurtocht. 

Ieder kind is uniek!

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen en te zien hoe wij de voorschool vormgeven. 

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Het Hommelnest 1

maandagochtend:
08.15 - 12.15 uur

dinsdagochtend:
08.15 - 12.15 uur

donderdagmiddag:
13.45 - 15.45 uur


Het Hommelnest 2

maandagmiddag:
13.45 - 15.45 uur

donderdagochtend:
08.15 - 12.15 uur

vrijdagochtend:
08.15 - 12.15 uur