aA aA

Voorschool Praom

  • kleinschalig
  • emotionele veiligheid bieden
  • waarden en normen

Voorschool De Praom is gevestigd in de christelijke basisschool De Praom in Zwartemeer. In de school maken wij gebruik van het speellokaal van de kleuters. 

De groep
Wij hebben één groep voor maximaal 8 peuters. De groep wordt begeleid door een vaste pedagogisch medewerker en soms een stagiaire. Af en toe komen een paar jongste kleuters een uurtje meespelen. Dit gebeurt meestal onder leiding van een klassenassistent.

Een dag op de voorschool
We starten de dag in de kring met namen lezen en zingen. Daarna gaan de peuters vrij spelen of doen we een knutselactiviteit. Halverwege de ochtend pakken we de meegebrachte tasjes met eten en drinken erbij en gaan samen aan eten. Met mooi weer spelen we nog even buiten en anders doen we een binnen activiteit. We sluiten weer af in de kring met een voorleesverhaal, een liedje of een spelletje

VVE
We zijn een VVE locatie en werken met het VVE-programma Uk en Puk. VVE staat voor: Voor- en Vroegschoolse Educatie. Wij zijn hierin speciaal geschoold, net als de leerkrachten van de onderbouwgroepen van de basisschool. Dit resulteert in een goede doorgaande lijn van de voorschool naar de basisschool.

Thema's
Naast de vaste thema’s, werken wij ook themagericht met Puk. Puk is een handpop en ons vriendje op de voorschool. Enkele malen per jaar gaan wij bezig met een thema dat aansluit bij de belevingswereld van de peuter, bijvoorbeeld: “oef, wat is het warm” en “reuzen en kabouters”.

Samenwerking
Doordat wij in de school gevestigd zijn, hebben wij korte lijnen met de leraren van de onderbouw. Een paar keer per jaar stemmen we dingen op elkaar af. De peuters spelen af entoe samen met de kleuters op het grote plein. Daar waar het haalbaar is sluiten we ook aan de thema's van de kleutergroep.

Op de voorschool worden peuters spelenderwijs voorbereid op de basisschool. Hoe leuk is het om samen met leeftijdsgenootjes te leren spelen en spelend leren.

 

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Geel

maandagochtend:
08.00 - 12.00 uur

dinsdagmiddag :
12.30 - 14.30 uur

donderdagochtend:
08.00 - 12.00 uur