aA aA

’t Krekeltje

  • grote ruimte
  • veel activiteiten

Wij zijn peuteropvang ‘t Krekeltje. Onze locatie bevindt zich midden in Alteveer, nabij het buurthuis de Drijscheer en op steenworp afstand van de enige basisschool in het dorp, De Höchte.

De groep
Op ’t Krekeltje hebben we één groep van maximaal 12 peuters. We werken op deze groep met twee gediplomeerde pedagogisch medewerkers. We hebben één groot lokaal waar je van binnenuit ons groot buitenplein kunt overzien. Het speelplein heeft diverse speeltoestellen en een grote zandbak waar de peuters naar hartelust kunnen spelen.

Dagritme
Bij ons is geen dag hetzelfde, maar er zijn wel activiteiten die iedere dag gebeuren. We starten in de kring waarin we namen lezen, kletsen en het moeilijke woord van de dag verzinnen. Ook kijken we naar de dagritmekaarten. We vertellen welke dag, wat voor weer en welk seizoen het is. Na de kring ga de peuters spelen, soms knutselen. Na het eten en drinken gan we meestal buiten spelen, soms gaan we gymnastieken of hebben we een uitstapje. Aan het eind van de dag gaan we in de kring nog een liedje zingen. We besteden aandacht aan alle seizoenen, Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en Pasen en aan het eind van het schooljaar gaan we met z’n allen op schoolreis.

Startblokken
Op de groep werken we met de methode Startblokken, met verschillende thema’s. Wanneer we bijvoorbeeld het thema boerderij hebben komen alle woorden die betrekking hebben op de boerderij langs. We praten over koeien, over melk, van de melk maken de peuters zelf pudding en we eten het gezamenlijk op. We gaan, met hulp van ouders voor het vervoer, kijken op een echte boerderij. We maken kennis met alle dieren op de boerderij maar leren ook de moeilijke woorden als silo en melkrobot. Verder knutselen we alles met de peuters en zo langzamerhand veranderd de peuteropvang in een boerderij. De peuters zelf komen ook met ideeën waar we dan weer op verder borduren. Op deze leuke manier leren ze zo heel veel over diverse onderwerpen. Spelenderwijs richting de basisschool.

Speciale dagdelen
In december mogen alle mama’s een ochtend op de peuteropvang blijven, in februari mogen alle papa’s op een zaterdag met hun peuter komen en in mei geldt dit voor alle opa’s en oma’s. We doen op deze ochtenden niets anders dan anders. We willen dan graag laten zien hoe een peuteropvang ochtend eruit ziet.

Iedere twee maanden komen er leerlingen van groep 7 van de basisschool voorlezen aan onze peuters. Er komen dan 4 leerlingen, die gedurende een kwartier, met groepjes van vier peuters lekker in een hoekje gaan zitten lezen en kletsen.

Dreumesgroep
De dreumesgroep, is om de week, op de dinsdagmorgen van 8.30 tot 10.30 uur. De ouder blijft dan bij de dreumes op de groep. Samen kunnen ze spelen, knutselen, speelgoed uitzoeken bij de speelgoed uitleen, eten en drinken, ontdekken, muziek maken en lekker buiten spelen. De dreumesgroep is gratis. voor meer informatie over de dreumesgroep kunt u terecht bij de pedagogisch medewerker.

U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. 

 

Impressie van onze locatie:

Openingstijden

Krekeltje

maandagmiddag:
13.15 - 17.15 uur

woensdagochtend:
08.15 - 12.15 uur


Stichting Peuterwerk is onderdeel van Tintengroep