aA aA

Tarieven

Wat betaal ik voor de peuteropvang of voorschool?

Peuteropvang locaties en voorscholen zijn voor iedere peuter toegankelijk. Er zijn drie mogelijkheden om gebruik te maken van de opvang:

 1. Kinderopvangtoeslag
  Wanneer je voldoet aan de voorwaarden, dan neem je peuteropvang af onder de Wet Kinderopvang. In dit geval heb je recht op Kinderopvangtoeslag; een tegemoetkoming van de Belastingdienst in de kosten.
  De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van het inkomen en wordt vastgesteld door de Belastingdienst. Op de website www.toeslagen.nl kun je een proefberekening maken.
 2. Inkomensafhankelijke ouderbijdrage
  Wanneer je niet in aanmerking komt voor Kinderopvangtoeslag, kun je gebruik maken van de subsidieregeling van de gemeente en betaal je een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Dit verschilt per gemeente. In de ouderbijdragetabellen kun je aflezen wat jouw bijdrage zal zijn.
 3. VVE-indicatie
  Sommige kinderen kunnen een extra steuntje in de rug gebruiken en krijgen een VVE-indicatie. Kinderen met een VVE-indicatie bezoeken de peuteropvang meestal vaker. Ook dan is er een regeling van de gemeente. Onder VVE-indicatie vindt je een overzicht waarin je kunt zien wat jouw bijdrage zal zijn. 
Stichting Peuterwerk is onderdeel van Tintengroep