aA aA

Tarieven

Wat betaal ik voor de peuteropvang of voorschool?

Peuteropvang locaties en voorscholen zijn voor iedere peuter toegankelijk. Er zijn drie mogelijkheden om gebruik te maken van de opvang:

 1. Kinderopvangtoeslag
  Wanneer u voldoet aan de voorwaarden, dan neemt u peuteropvang af onder de Wet Kinderopvang. In dit geval heeft u recht op Kinderopvangtoeslag; een tegemoetkoming van de Belastingdienst in de kosten.
  De hoogte van deze toeslag is afhankelijk van uw inkomen en wordt vastgesteld door de Belastingdienst. Op de website www.toeslagen.nl kunt u een proefberekening maken.
 2. Inkomensafhankelijke ouderbijdrage
  Wanneer u niet in aanmerking komt voor Kinderopvangtoeslag, kunt u gebruik maken van de subsidieregeling van de gemeente en betaalt u een inkomensafhankelijke ouderbijdrage. Dit verschilt per gemeente. In de ouderbijdragetabellen kunt u aflezen wat uw bijdrage zal zijn.
 3. VVE-indicatie
  Sommige kinderen kunnen een extra steuntje in de rug gebruiken en krijgen een VVE-indicatie. Kinderen met een VVE-indicatie bezoeken de peuteropvang meestal vaker. Ook dan is er een regeling van de gemeente. Onder VVE-indicatie vindt u een overzicht waarin u kunt zien wat uw bijdrage zal zijn.